زگیل تناسلی در کودکان
زگیل تناسلی بیماری شایع و شاید شایعترین بیماری مقاربتی در دنیای باشد. علت این بیماری یک ویروس به نام(Human papilloma virus) HPV است. انواع مختلفی از این ویروس تا کنون در دنیا شناخته شده است، شاید حدود صد نوع از این ویروس به عنوان عامل زگیل تناسلی در دنیا کشف شده است که ژنتیک آن شناخته شده است. علت این بیماری هم مقاربت با فرد آلوده می باشد. به طوری که در یک نوبت رابطه جنسی حدود 70% احتمال انتقال بیماری به فرد سالم وجود دارد. این ویروس حدود یک تا یک سال و نیم در بدن زنده می ماند، از لحظه ورود تا لجظه ای که پدیدار شود به طور میانگین بین سه تا شش ماه زمان می برد تا ظاهر شود.در ادامه به بررسی زگیل تناسلی در کودکان خواهیم پرداخت.
علامت های زگیل تناسلی
ناقلین بدون علامت طولانی خیلی کم و به ندرت دیده می شوند. اکثر بیماران به دنبال ورود ویروس به بدن آن را به شکل زگیل هایی مشخص روی ناحیه تناسلی بروز می دهند و مشخص می شوند. پس در طول زمان های طولانی زگیل تناسلی یا HPV را بر روی پوست نخواهیم داشت که مریض ناقل باشد ولی علامت ظاهری نداشته باشد. البته این موضوع در خانم ها که حفره واژن دارند و در معاینه معمول ممکن است قسمت های داخلی مشخص نباشند و فرد توانایی مشاهده این نواحی را ندارد متفوت است.
فرد ممکن است داخل واژن یا گردن رحم زگیل های متعدد داشته باشد و سال ها هم بماند و خبر نداشته باشد و به فردی که با او رابطه جنسی داشته منتقل کند و به عنوان یک ناقل مطرح باشد. اما در آقایان دلیل اینکه چنین حفره ای وجود ندارد و اگر زگیلی بزنند کاملا در ظاهر نمایان و مشخص خواهد بود و فرد به راحتی آن ها را دیده و تشخیص خواهد داد و به پزشک اورولوژی مراجعه خواهد نمود و درمان می شود ولی در خانم ها کمی قضیه پیچیده تر و مشکل خواهد بود.
شیوع زگیل تناسلی در کودکان
زگیل تناسلی در کودکان بیماری شایعی نیست و خیلی کم و به ندرت مراجعه این بیماری در سنین کودکی را خواهیم داشت. اگر کودک نابالغی با زگیل تناسلی مراجعه نماید یکی از تشخیص ها آزارها و سواستفاده های جنسی از کودک بود. چون کودک نابالغ تمایلات جنسی نداشته و به زور و فریب تحت رابطه جنسی قرار گرفته است. نکته مهم در کودکی که دچار زگیل تناسلی شده است این است که حتما باید پیگیر مسئله کودک آزاری و سواستفاده بوده و علت زمینه ای را از بین ببریم.
اما درمان این کودکان خیلی با بزرگسالان متفاوت نیست و باید ظاهر زگیل ها را کاملا از بین برد که بهترین شیوه درمان هم همان کرایو تراپی یا فریز می باشد. در این کودکان سیستم ایمنی را باید با داروهای مناسب تقویت نمود. اگر خانم است به طور مرتب باید آزمایش و بعد از ازدواح پاپ اسمیر انجام بگیرد تا در طول زمان فرد مستعد سرطان نشود.
اما گاهی ممکن است در سنین زیر 18 سال فرد بالغ است خصوصا در خانم ها که زودتر ازدواج کرده یا وارد رابطه جنسی می شوند و ممکن است دچار این بیماری شوند. در این موارد فرد خودخواسته رابطه جنسی داشته و دچار زگیل تناسلی شده است و به شیوه بقیه با روش کرایو تراپی و تقویت سیستم ایمنی قابل درمان است.
سرطان در بیماران طگیل تناسلی
ریسک ابتلا به سرطان ها در این افراد بیشتر خواهد بود. سلول ها آمادگی و استعداد بیشتری برای تبدیل به سلول سرطانی در طی سال های آینده خواهند داشت. پس باید آن ها را تحت مراقبت قرار دهیم. از زدن واکسن در این کودکان نباید غافل شد. واکسن هایی با ظرفیت بالاو در حال حاضر در جامعه ما واکسن دو ظرفیتی تولید داخل ساب تایپ های 16 و 18 را پوشش می دهد وجود دارد. اما در نقاط دیگر دنیا و به شکل وارداتی در ایران واکسن هایی با ظرفیت چهار گانه و حتی نه گانه وچود دارد.
بهتر است در کودکانی که دچار زگیل تناسلی دارند حتما از واکسن های نه گانه استفاده شود تا خطرات بیماری زایی سرطان زایی را در آن ها به حداقل برسانیم. نکته آخر این است که چون ممکن است پروسه درمان دردناک باشد شاید استفاده از بی حسی موضعی پاسخگو نباشد و بهتر است تحت بیهوشی عمومی کار درمانی کرایوتراپی برای این بیماران انجام شود اما اصول درمانی کاملا مشابه بزرگسالان است فقط تعداد دفعات مراجعه و درمان بیشتر و دقیق تر خواهد بود تا ریسک ابتلا به سرطان کاهش یابد.